diumenge, 24 de febrer de 2008

Inici

L'hivern era ací proper, i ja ningú s'atrevia a desmentir-ho. Era ja tan palpable com la neu que el feia evident. Era tan real, que algunes persones que en d'altres situacions es negarien a acceptar-ho, no tingueren aleshores més remei que posar-se al capdavant dels pregoners que ho anaven escampant arreu. L'hivern tan temut ja fiu allí. I ningú sabia què s'hi podia fer.

Per això, les persones humanes van establir un pacte, i van fer front comú pel bé de la supervivència. Utilitzaven tota mena de materials i tècniques innovadores per tal de fer un pas endavant en l'evolució humana. Havien establert les bases del que seria un futur molt llarg.

Cavaven sots com mai abans ho havien fet. Marxaven tots a una, sense deturar-se, sense mirar com, darrere seu, molts dels seus germans i germanes anaven caient un a un, mica en mica. Tancaven els túnels al seu pas, escindint-se de tota vida anterior. Anaven a oblidar el passat, i això ho tenien molt clar. Anaven a enfrontar-se al seu futur. Un futur fosc.

Així les persones humanes van establir-se en colònies sota allà on havien viscut tota l'existència. A l'esguard del cel i del fred. A l'esguard d'una mort segura. Oblidaren els noms que tenien; fins i tot canviaren la manera de parlar: d'alguns temes no en parlaven, d'algunes coses ningú en sabia ja més. Acordaren no parlar mai del passat. Oblidar aquells afers. I així va ser, amb penes i treballs, pedra a pedra. Establiren una colònia provisional, en una cova gran que van passar a anomenar Sairana. El nom tenia una significació en la llengua d'aleshores, mes la van oblidar. Tot lligam va ser esborrat. Van començar des de zero. Aquesta va ser la única llei de partida.

2 comentaris:

amay ha dit...

que dur no veure mai més el sol
quan surt i quan es pon
i els colors meravellosos que crea el cel
i els núvols, en forma de clapes o llisos
ni la lluna, plena, quan sembla que brilli per si sola
ni les estrelles! que dur no veure-les...
ni quan cauen els flocs de neu
ni sentir les gotes de pluja contra el terra
ni el vent a la cara
ni el fred que et congela les mans al caminar
ni la calor que et fa sortir a donar un volt
ni un alè d'aire pur i perfumat que anuncia la primavera...

clar que, si parteixen de zero, mai sabran què se sent... així que mai ho podran trobar a faltar...

Marc Sotos Richard ha dit...

Si Amay, tot això és molt trist.

Però la duresa...
La duresa és una altra cosa...
La duresa té una altra naturalesa...

...I encara està per arribar...

...Tot i que ja té nom propi...

Tarc. Coronel Tarc.

;)